Waardebepaling bedrijf
U wilt weten wat een bedrijf waard is tijdens een bedrijfsovername. Maar welke stappen moeten er doorgelopen worden? En wat is belangrijk bij een waardebepaling? Bij Ecurie Rosier beginnen we met een kop koffie en een vrijblijvend gesprek. Op basis hiervan kunnen we uw wensen en behoeften in kaart brengen voor de juiste waardebepalingsmethode.
Waarom heeft u hulp nodig bij de waardebepaling van een bedrijf?
- De waardebepaling is een complex proces met grote belangen voor u
- Invloeden van de economie zijn groot
- Om te weten wat de koper dient te financieren
Stappenplan waardebepaling
Om de waarde te bepalen worden de volgende stappen doorlopen:
- Uitgangspunten
- Beschrijving van waarderingsobject
- Onderkennen omgevingsfactoren
- Analyse bedrijfstak
- Analyse financiële cijfers
- Ontwikkelingsmogelijkheden
- Kwantitatieve voorspellingen
- Waarde berekenen
Kijk hier voor meer informatie over het stappenplan waardebepaling.
Werkwijze van Ecurie Rosier
In de advisering van een waardebepaling is een vergoeding op urenbasis vaak de beste vorm. Dit voorkomt tegenstrijdige belangen en laat u als ondernemer vrij om zelf te bepalen wanneer u assistentie wenst.
Voor het kopen van een bedrijf bent u hier aan het juiste adres
Edwin Rosier heeft jarenlange ervaring met bedrijfsovernames en is hij zelf bestuurder en investeerder in enkele ondernemingen. Momenteel is Edwin Rosier uitsluitend nog actief als cach bij bedrijfsovernames voor koper of verkoper. Bekijk de referenties van Ecurie Rosier of stel hieronder een vraag.
Stel uw vraag aan Edwin Rosier
Meer weten over waardebepalingen?
Wilt u alvast meer informatie over de waardebepaling van uw bedrijf? Bekijk hieronder de diverse methoden.
Intrinsieke waarde
De intrinsieke waarde van een bedrijf kunt u bepalen door de som van de waarde van alle activa te verminderden met de waarde van alle passiva die niet tot het eigen vermogen behoren.Lees meer: Intrinsieke waarde
Rentabiliteit
Bij rentabiliteitswaarde methodiek berekent u de contante waarde van het genormaliseerde winstniveau met behulp van een nader vast te stellen rentevoet.
Lees meer: Rentabiliteit
Goodwill-
methode
Bij de berekening van de waarde volgens de goodwill-methode betrekt u zowel de intrinsieke waarde van de onderneming als de rentabiliteit.
Vermogens
verhoudingen
De vermogensverhoudingen methode is eigenlijk een variant op de rentabiliteitswaarde. Hierbij brengt u een correctie aan op de balansstructuur van de onderneming.
“Verbeterde”
goodwill-methode
Dit is een variant op de goodwill-methode. Er wordt hierbij eerst een wijziging in de vermogensverhoudingen aangebracht, voordat u de overwinst berekent.Lees meer: “Verbeterde” goodwill-methode
Discounted
Cash Flow
De Discounted Cash Flow-methode (DCF-methode) is een methode die in toenemende mate aan populariteit wint en werkt met ‘echte vrije’ kasstromen in plaats van met nettoresultaten.Lees meer: Discounted Cash Flow