[php snippet=1]

Stappen bedrijf kopen


Voorbereiding bedrijfsovername

Door middel van een gesprek worden de wensen en behoeften in kaart gebracht voor de aankoopstrategie. Belangrijk hierbij is de reden van de aankoop, bijvoorbeeld een snelle groei van uw bedrijf, productdifferentiatie, schaalvergroting, etc. Op basis van uw aspiraties en ambitie kan de aankoopstrategie worden bepaald.
 

Zoeken naar targets

Op basis van de aankoopstrategie wordt er een profiel samengesteld van het ideale potentiële bedrijf. Met dit profiel, inclusief kritieke succesfactoren, kan er een selectie worden gemaakt van mogelijke bedrijven. Voor deze zoektocht maakt Ecurie Rosier gebruik van haar netwerk en databanken. In overleg worden de potentiële bedrijven geanalyseerd en benaderd.
 

Waardebepaling

Wanner het juiste bedrijf is gevonden wordt een waardebepaling uitgevoerd. Voor het bepalen van de waarde zijn er vele methoden. Voor een totaaloverzicht van de methoden kijkt u bij waardebepaling. Het is van belang dat de juiste waardebepaling wordt gehanteerd, omdat de diverse methoden een andere uitkomst bieden. Op basis van de waardebepaling wordt de prijsrange bepaald.
 

Onderhandelingen

Na de waardebepaling starten de onderhandelingen. Hierin worden de verkoopvoorwaarden besproken. Doordat onderhandelingen juridisch en emotioneel complex zijn, is het verstandig om een onafhankelijke adviseur, zoals Ecurie Rosier, hiervoor in te schakelen.
 

Business plan en financieringsstructuur

Om een bedrijf te kopen is er een business plan nodig en een financieringsstructuur. Er wordt in deze fase een boekenonderzoek uitgevoerd om te onderzoeken of alles klopt. Daarnaast wordt de financieringsstructuur en overig voorwaarden opgesteld, zodat iedereen zich aan zijn verplichten kan voldoen.
 

Afronding met contracten

Als het boekenonderzoek geen aanleiding heeft om de aankoop te stoppen dan wordt in deze fase de koopovereenkomst opgesteld. Naast de koopovereenkomst wordt er vaak onderhandeld over additionele voorwaarden en garanties. Zoals een concurrentiebeding, arbeidsovereenkomst, huurovereenkomst, etc. Dit kan eventueel in samenwerking met een advocaat. Tot slot wordt de overeenkomst getekend en vindt de overdracht plaats.
 

Wilt u meer weten over bedrijfsaankopen of heeft u vragen?

Neem contact op via onderstaand contactformulier.
 

Uw naam

Uw email

Uw vraag


 

 
 
Afspraak maken? 
Kom vrijblijvend op gesprek en laat u adviseren!  
 
Ecurie Rosier0345 – 651 226  
 
E-mail Ecurie Rosierinfo@ecurie.nl

 
 
Ecurie Rosier
 
 
Kies voor Ecurie  
 
Ecurie RosierJarenlange ervaring  
 
Ecurie RosierDiscreet & onafhankelijk  
 
Ecurie RosierGedreven en betrokken  
 
Ecurie RosierUitgebreid netwerk  
 
Ecurie RosierPragmatische begeleiding